Home About Career

Technical Sales Manager

Simplex Motion AB är ett tech-bolag med egenutvecklade och kompakta integrerade servomotorer med flertalet inbyggda funktioner. Vi erbjuder energieffektiva lösningar, smarta funktioner och kundanpassade lösningar med fokus på slutanvändarens upplevelse. Våra produkter finns i ett stort antal applikationer i flertalet industrier och vi jobbar i nära samarbete med flera av våra kunder. Vi befinner oss i en scale-up fas och söker dig som vill vara med på vår tillväxtresa. Vår vision är att bli en global leverantör av små, högpresterande integrerade servomotorer.


Vi söker en kreativ och lösningsorienterad Technical Sales Manager för att driva och växa vår försäljning i Europa med fokus på den svenska marknaden. Du är en driven och självgående person med god teknisk förståelse som triggas av högt tempo, utveckling och långsiktiga relationer. Du jobbar strukturerat och når dina resultat med fokus på service och kvalitet. Tillsammans med kund skapar ni smarta lösningar utifrån ett användarperspektiv. Då företaget befinner sig i en scale-up fas har du möjlighet att påverka och utforma din egen roll och företagets framtid. För rätt person erbjuder vi även möjligheten att bygga upp och leda vår säljorganisation.

Om rollen

Som Technical Sales Manager ansvarar du för att utveckla och skapa nya affärer. Du ansvarar för att organisera, planera och hantera alla försäljningsaktiviteter mot nya och befintliga kunder, direktkunder såväl som återförsäljare.

Du driver och leder försäljningen genom hela processen, från prospektering till avslut. I din säljande roll spenderar du tid ute hos kunder, skapar relationer, gör affärer och bygger förtroende. Du förväntas att tidigt komma in i kundernas produktutveckling och design genom ett nära samarbete med konstruktionsteam och produktutvecklingsansvariga. Du kommer bli delaktig i utvecklingsprojekt, både externt och internt och bidra med marknadsinformation och trender.

Då vi är ett mindre företag kommer arbetet initialt även innefatta, kundsupport, packning och skeppning av leveranser, orderhantering och fakturering. Du kommer i samverkan med VD hjälpa till med marknadsaktiviteter och marknadskommunikation som exempelvis webbinnehåll, mässor, annonseringar.

Jobbet innebär resande inom Sverige och till viss del Europa.

Placeringsort är Göteborg.

Profil

Du är social och utåtriktad och har lätt för att skapa nya kontakter. Du har en passion för försäljning och ser möjligheter genom att skapa värde för kund och slutanvändare. Du har lätt för att samarbeta då mycket av försäljningen sker i projektform. Du är trygg, självgående och skapar förtroende i dina relationer. Du trivs i en miljö som präglas av entreprenörskap och snabba beslut där alla hjälps åt för att skapa nya möjligheter och en solid bas för framtida affärer.

Dina erfarenheter och kompetenser

  • Du har sälj- och affärssinne med dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt drivna säljprocesser
  • Du har erfarenhet av teknisk försäljning, gärna inom industrin
  • Du har en god teknisk förståelse och kan översätta tekniska utmaningar till lösningar
  • Du har erfarenhet av komplex lösningsförsäljning och god förmåga att förstå kunders verksamhet och utmaningar
  • Du har lätt för att skapa kontakter och bibehålla goda relationer
  • Du har både självdisciplin och ett starkt självledarskap
  • Du är välformulerad i tal och skrift på svenska och engelska (tyska är meriterande)
  • Du har en eftergymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning
  • B-körkort är ett krav
  • Meriterande om du har erfarenhet av både direktförsäljning och återförsäljare

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till career@simplexmotion.com.

Har du frågor avseende tjänsten, kontakta VD Magnus Hildingsson, +46 706 372016.